FACEBOOK      

 

PASCAL DERKSEN

Al vele jaren ben ik bezig met de opleiding van honden. Als kleine jongen werkte ik met de Boxers van mijn ouders.
Daarna werd mijn aandacht al snel getrokken door de jachthond, in het bijzonder de Flatcoated Retriever.
Toen ik in 1993 mijn eerste Flat kreeg werd het al snel duidelijk dat de jachthonden opleiding mij enorm fascineerde.
Met mijn eerste flatcoat haalde ik ondanks veel "beginnersfouten" het fel begeerde A diploma.

Zoekend naar meer kennis en vaardigheden besloot ik actief te worden in de jachtcommissie van de Flatcoated Retriever Club. Daar organiseerde ik gedurende 10 jaar veel wedstrijden en evenementen. Ook werd ik keurmeester binnen de FRC.

Het keuren van proeven op workingtesten of diplomadagen zorgt er mede voor dat ik knelpunten in de opleiding van jachthonden, snel kan herkennen. Het leren delen van de opgedane kennis en vaardigheden werd een nieuwe uitdaging.

Ik ging stage lopen bij Jan en Wout Valk. Vermaarde trainers van vroegere tijden. De training met m'n eigen honden stond niet stil. Ook mijn tweede Flatcoat Reu werd op A niveau gebracht. Ook de MAP A werd behaald in een tijd dat de MAP wedstrijden nog een noviteit waren.

Naast al deze "kunstmatige jacht taferelen" vond ik het belangrijk om de verbinding te vinden met de daadwerkelijke jachtpraktijk. Het apporteerwerk in de jacht voor de voet en de jacht op post. Ik werd de "hondenman" binnen een jachtcombinatie in Zuid-Holland. Daar zorg ik nu sinds 10 jaar voor de invulling van het hondenwerk tijdens de jachtdagen. Die ervaring geeft mij veel inspiratie voor mijn trainingsvisie. 

De stap om al de opgedane kennis te delen binnen een eigen trainingsgroep, was snel gemaakt. De Combitraining werd gelanceerd. Combitraining ontstond uit een behoefte tot het verlenen van maatwerk gericht op de Combinatie en niet zozeer op vooraf "bepaald" niveau. Het werd mogelijk om als beginnende hond in een B groep mee te trainen en andersom. 

Maatwerk per combinatie, het bereiken van appél over de hond, het belonen en corrigeren op heterdaad, zijn speerpunten in mijn lessen. Op deze wijze worden vooraf gestelde specifieke en haalbare doelstellingen voor de combinatie gehaald.

Spreekt het je aan? Neem dan vrijblijvend contact op! Met groet!

Pascal Derksen

   
¬©ComBitrAining 2011-2017  Powered by 4LineDesign